Der er groft sagt to typer bambus: invasiv bambus og ikke-invasiv bambus. Dyrkning af bambus er ikke særlig velegnet til brug som hækplante: Bambusen bliver trods alt ikke på plads og spreder sig hurtigt til resten af ​​haven. Disse bambusarter kan derfor udgøre en trussel mod en flot flisebelagt terrasse eller andre planter.

Den ikke-invasive bambusart bærer det videnskabelige navn Fargesia. Disse egenskaber gør det nemt at skabe en pæn bambushæk med et pænt udseende. Derudover kan vores bambus plantes alene eller i grupper. Denne hækplante klarer sig bedst i sol eller halvskygge og trives i enhver form for jord.

Bambus har en lang levetid

I mange tilfælde holder bambus hele livet. For selvom hækplanten har et yndefuldt og elegant udseende, med sine slanke stængler og fjerlette blade, der svajer med hvert et vindpust, er den samtidig en meget stærk planteart. Beskæring tolereres også godt af bambus: lad dig ikke narre af dets delikate udseende.

Ved at beskære bambus kan du nemt forvandle den til en smuk, stedsegrøn hæk. Der er mange muligheder: en stram, smal hæk med et pænt udseende eller en mere uformel, bred hæk, der ser naturlig ud.

Uanset hvad du foretrækker, bliver det muligt med bambus. Den bedste måned at beskære bambus er juni. Om nødvendigt kan du beskære busken igen i august. Ved at beskære bambus stimulerer du produktionen af ​​nye skud. På den måde bliver din bambushæk stadig mere fyldig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.