De mest slående blomstrer i det tidlige forår er blomsterløg! Disse overraskende hurtigtvoksende små planter bærer et slående antal farvestrålende blomster. Når de første løg dukker op, ved du, at vinteren er forbi, og vækstsæsonen er begyndt. Hurra!

hurtige dyrkere
Blomsterløg vokser så hurtigt, fordi planterne har lagret deres næringsstoffer i blomsterløget efter en tidligere vækstsæson. På den måde er disse næringsstoffer umiddelbart tilgængelige i foråret, så en ny plante kan dannes og blomstre hurtigst muligt. Efter blomstringen følger frøspredning og når vækstsæsonen er slut, lagres næringsstoffer igen i løget. På den måde opbevares næringsstofferne sikkert i jorden for at blive brugt igen året efter.

Evolutionær fordel
Forårsblomstrende løg adskiller sig fra andre plantearter i deres tidlige og hurtige vækst. Den store fordel ved dette er, at de forhindrer konkurrence om lyset. De fleste plantearter er endnu ikke aktive i det tidlige forår, så der er mere sollys til rådighed for blomsterløgene. Senere i vækstsæsonen, for eksempel midsommer, vokser der mange flere planter, såsom ukrudt, der alle optager noget af lyset og skaber skygge for de omkringliggende planter. Det er blomsterløg ikke generet af, for de er de første!

Leave a Reply

Your email address will not be published.